Kuinka tehdä rahaa verkossa

Kuinka​ tehdä rahaa verkossa?​ Kokonaisia kirjoja on kirjoitettu aiheesta ja olen itseasiassa kirjoittanut yhden itsekin. Annan sinulle alkukatsauksen yleisimpiin rahalähteisiin tässä artikkelissa.

Tuotteiden myyminen 

Internet on kaikessa komeudessaan laaja ja monipuolinen paikka. Asettamalla myyntiin tuotteita sinusta tulee myyjänä välittömästi altis miljoonille potentiaalisille asiakkaille. Jotkin tuotteet ja palvelut toimivat paremmin verkossa kuin toiset. Jos aiot myydä fyysisiä tuotteita jotka on hankalahkoja toimittaa, kuten tiettyjä ruokia, lemmikkejä, jääveistoksia ja niin edelleen – et kovinkaan todennäköisesti pysty tekemään tuottoa tuotteillasi. Toiset tuotteet puolestaan ovaterittäin kelvollisia: tilausvalokuvat, ohjelmistot, e-kirjat, lentoliput, musiikki yms. ovat erittäin ideaalisia tuotteita internet-myyntiin, koska ne ovat helposti toimitettavissa kenelle tahansa, jolla on nettiyhteys. Näitä tuotteita pystytään myös toimittamaan automaattisesti ilman henkilön tekemiä välittömiä toimia. Kun päätät ryhtyä myymään tuotteita verkossa, täytyy määritellä onko tuotteesi varmasti soveltuva verkossa myymiseen. Mitä tahansa palvelua tai tuotetta päätätkäään ryhtyä myymään, sinun tarvitsee tehdä liiketoimintasuunnitelma, selvittää kilpailutilanne, tutkia oleelliset lakiasiat kuten verotus ja palautusoikeudet.

Mainostaminen verkossa 

Monet verkkosivut luottavat mainostamiseen ainoana tulonlähteenään. Mainoksia on saatavilla monessa eri muodossa ja formaatissa, mutta yhteistä niille on normaalisti tuottojen kerääminen klikkausten perusteella. Joissakin harvoissa tapauksissa liikevaihtoa syntyy myös näyttökertojen, tai tuhansien näyttökertojen perusteella. Klikkausten perusteella tuleva tuotto on suhteellisen pieni, alkaen tyypillisesti muutamasta sentistä per klikkaus, toisen ääripään ollessa oikeilla mainoksilla jopa dollareita. Tällä hetkellä useat ylläpitäjät turvautuvat Googlen AdSense -palveluun. Näillä mainoksilla on varmasti itsekin näkemäsi “​Ads by Google​” -leima. Google saatuloja jokaisesta klikkauksesta ja jakaa ne sivuston ylläpitäjän kanssa. Mainokset asetetaan sisällöllisesti samassa asiayhteydessä oleville sivustoille. Google indeksoi sivun sisällön ja valikoi mainokset sen perusteella. Tämä tietenkin tarkoittaa, että sivuston sisällön ollessaarvokasta mainoksille, Google tekee hyviä tuloja mainoksillaan. Ja koska Google jakaa näitä tuloja sivuston pitäjälle, pitäjäkin pääsee ansaitsemaan hyvin oikealla sisällöllä. Mainostusmielessä korkea-arvoisen sisällön määritteleminen on oma taiteen lajinsa.